Energia és mobilitás zöld szemszögből

Elektromos autóeladások globális csökkenése

2019. szeptember 24. • írta: ZöldEnergia

A kínai elektromos autó vásárlás központi támogatásának csökkentése óta először csökkentek jelentősen a globális elektromos autóeladások, írta a Bloomberg. Ezzel talán mostanra mindenkinek világossá vált, hogy a kormányok és a központi költségvetésekből kiszabott kedvezmények az elektromos autók vásárlásának hajtóerejei globális szinten.

A júliusi elektromos autóeladások 14%-kal csökkentek, ami nagyjából 128 ezer plug-in hibrid autó vásárlásának elmaradását jelenti. Míg a kínai és észak-amerikai eladások csökkentek, az európai számok nőttek. A kínai elektromos autópiac növekedése lelassult a támogatások csökkenése és az általános gazdasági lassulás miatt. A kínai kormány a új elektromos személyautók vásárlásakor adott kedvezményeket csökkentette június 26. után, azzal a céllal, hogy az autógyártókat további fejlesztésekre ösztönözze ezzel a lépéssel.

Ugyan az elektromos autók eladása csak néhány százalékát teszi ki a teljes személyautó piacnak, rengeteg gyártó reménykedik abban, hogy ez a szegmens húzóágazattá terebélyesedik ki a következő években. Főleg azért, mert az elmúlt években a nagyfogyasztású autók iránt mutatott kereslet is csökkent, aminek következtében az autógyártók eladási számai csökkentek, főleg a kínai piacon.

Az év első 7 hónapjában az elektromos autók piaca kb. 35%-kal növekedett. A piac kutatók szerint ebben az évben a mostani lassulás ellenére a teljes növekedés kb. 48% lesz, ami 2,4 és 2,9 millió új autónak felel meg. A globális új személyautó eladási számok az elmúlt években 85 és 90 millió között mozogtak.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://zoldenergia.blog.hu/api/trackback/id/tr5615157640

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása